joi, 30 ianuarie 2014

                Comportamentul copiilor vizavi de scoala


1) Puterea creierului uman si subconstientul

a) Cea mai puternica retea de calculatoare din lume nu poate atinge performantele unui creier mediocru, ca sa nu mai spun de un creer stralucind de inteligenta si cultura. Creierul cuprinde circa 100 miliarde de neuroni conectati intre ei in mii de miliarde de sinapse, astfel ca poate inmagazina si prelucra o cantitate imensa de informatii.
Creierul este partea principala a oricarui organism uman. Tot ce facem, de la respiratia automata si pana la cel mai complex gand, este determinat de creier!
Omul isi poate folosi doar 10 % din capacitatea creerului uman. Creierul uman pe cat este de puternic pe atat estede usor influentabil.Nu ne putem stapani gandurile, dorintele, actiunile deci suntem usor influentabili. Ce anume este usor influentabil si care parte a psihicului veti afla din cele ce urmeaza.

b) In mod surprinzator, daca seara inainte de culcare iti propui sa te trezesti la o anumita ora, dimineata vei consatata ca te-ai trezit la ora aproximativa. Acesta este subconstientul care, este mereu treaz.

2) Sugestia pozitiva si negativa, influenta acestora asupra subconstientului.

a) Ce este sugestia?
Sugestia este o idee exprimata verbal, in scris sau in imagini, care depaseste portile constientului si patrunde in subconstient cu titlui de adevar. Conform descoperirilor de ultima ora, ea se poate formula atat ca propozitie negativa, cat si una afirmativa, la timpul trecut prezent sau viitor.

b) Influenta sugestilor pozitive si negative asupra copiilor
La orice varsta am fi acestea ne pot afecta, dar daca acestea vin din partea parintilor nostri si sunt negative, dar intra in subconstient cu titlul de ADEVAR ?
Ai luat 4, te duci acasa, iar parintii iti spun: '' Nu esti in stare de nimic.''
Avand in vedere aceasta sugestie, ce se va intampla?
Adolescentul/ copilul in cauza ii va da dreptate! va spune ca asa este si va inceta sa mai invete crezand ca nu are rost. O sugestie pozitiva ar fi fost binevenita, nu?
Atata timp cat nu ne putem controla inca creierul si nici nu o vom putea face prea curand, mintea umana este usor influentabila!
Ignoranta parintilor fata de aceste aspecte, nestiinta lor ne afecteaza pe noi in mod direct!
Ignoranta sau pura nestiinta? Aceasta este intrebarea ce se ridica in mod automat.
Orice persoana din jurul nostru ne poate influenta negativ. Cu ajutorul autosugestiei putem reusi sa combatem aceste influente parazite ce intra prin efractie in mintea noastra.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu