sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Biblia si crestinii
- ignoranta facatoare de minuni-


De cate ori n-am auzit fraza: ''Sunt un crestin! Eu cred in Dumnezeu si-l respect!''
Si daca il intreb cu nonsalanta: '' Ati citit biblia?''
Imi raspunde in aceasi mod: '' Nu domnisoara! Eu la varsta mea sa citesc?''
Pornind de la aceasta scurta conversatie cu un batran, presupus intelept care ar trebui sa ma invete pe mine, am dilatat o idee venita parca dintr-un neant in care si-a facut veacul urland. Cu multa caldura venita dintr-un ''suflet'' caruia nu-i cunosc existenta, va prezint articolul meu despre biblia crestin-ortodoxa si ignoranta specific crestina sau cretina, cum doriti.

1) Ignoranta
Crestina sau cretina?

De-a lungul timpului ignoranta unei anumite categori de oameni s-a accentuat, perpetuand astfel prostia umana. Va dau ca exemplu tumultoasa poveste a heliocentrismului:
Matematicianul grec Pitagora ( sec 5 i.e.n) a aflat adevaratele relatii de miscare dintre Terra si Soare, si a transmis aceste informatii unui compatriot astronom, Aristarh din Samos. Eforturile lui Aristarh de a pastra aceste adevaruri stiintifice au fost distruse de avalansa intunericului mistic crestin. Abia in sec 15 e.n., astronomul polonez Nicolaus Copernicus ( Nicolai Kopernik 1473-1543) a redescoperit sistemul heliocentric. Descoperirea sa a fost combatuta cu furie de religia crestina, fapt pentru care a fost recunoscuta oficial, de catre oamenii de stiinta, abia in sec 17 e.n.
Mai cititi o data, de doua ori, de trei ori!!!!! Observati cum am pierdut un mileniu de evolutie datorita prostiei umane ce reprezinta efectul. Cauza: Ignoranta!

2) Cel mai grav efect al ignorantei.

Datorita ignorantei crase de care dau dovada crestinii in viata de zi cu zi, nu citesc biblia. Aceasta e cauza. Efectul: Merg in continuare pe drumul crestinismului precum orbii. Se lovesc de copaci, garduri! Au medicamentul la indemana, dar ignoranta aducatoare de prostie ii face sa-l ocoleasca. Inchei acest subpunct cu un citat:

Citită cum trebuie, Biblia însăşi este cel mai puternic motiv pentru ateism ce ar putea fi conceput.

citat din Isaac Asimov

3) Contradictiile biblice

Odata cu timpul, biblia a fost tradusa/ retradusa, intr-un cuvant: Ametita. Nu zic ca, probabil originalul e mai logic.

a) Câţi oameni a omorât căpitanul din armata lui David?

Oare câţi oameni a ucis căpitanul din armata regelui David?

(2 Samuel 23:8) 8 Iată numele vitejilor cari erau în slujba lui David. Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul, unul din fruntaşii căpeteniilor. El şi -a învîrtit suliţa peste opt sute de oameni, pe cari i -a omorît dintr'o dată.
Ştiu, pare puţin cam exagerată povestea, dar asta e, aşa e în basme. Şi cu toate acestea:
(1 Cronici 11:11) Iată, după numărul lor, vitejii cari erau în slujba lui David. Iaşobeam, fiul lui Hacmoni, unul din căpitanii de seamă. El şi -a învîrtit suliţa peste trei sute de oameni, pe cari i -a omorît dintr'o singură dată.

În concluzie, câţi oameni o fi omorât căpitanul lui David? nu se ştie, dar în schimb ştiţi ce spun toţi credincioşii: necunoscute sunt căile domnului, aşa că scapă ieftin de fiecare dată.

b) Această aparentă ontradicţie este, fără îndoială, cea mai des menţionată de către criticii Bibliei.

Matei 28:2-7 spune: „Şi, iată, a fost un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului şi a stat pe ea. Înfăţişarea lui era ca fulgerul şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada. Cei ce păzeau au tremurat de frica lui şi au rămas ca nişte morţi. Dar îngerul, răspunzând, a zis femeilor: „Nu vă temeţi; căci ştiu că voi căutaţi pe Isus Cel răstignit. Nu este aici, căci a înviat, aşa cum a zis. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul! Şi duceţi-vă repede şi spuneţi ucenicilor Lui că El a înviat dintre cei morţi! Şi iată, El merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veţi vedea. Iată, v-am spus lucrul acesta.” ”

Din spusele lui Matei, ar părea că doar un înger se afla la mormânt în momentul învierii lui Isus. Să vedem, acum, ce spune Ioan, capitolul 20. Această relatare pare să spună cu totul altceva, iar criticii au sărit repede la această concluzie.

„Dar Maria stătea afară lângă mormânt şi plângea. Pe când plângea, s-a plecat să se uite în mormânt. Şi a văzut doi îngeri în alb, stând în locul unde fusese culcat trupul lui Isus: unul la cap şi altul la picioare.”

Ioan spune clar că Maria a văzut doi îngeri. Astfel, criticii spun: „Aha! Avem o contradicţie! Matei spune că doar un înger se afla în peisaj iar Ioan, pe de altă parte, spune că erau doi!”

c) Ocupaţia lui Isus

Următorul fragment este din Marcu 6. Aţi urmărit cumva ediţia specială a lui Peter Jennings de acum câţiva ani (2000) sub numele de „ÎN CĂUTAREA LUI ISUS”? Această aparentă contradicţie a fost una dintre cele menţionate de Peter Jennings în programul lui.

Marcu 6:3 spune: „Nu este Acesta tâmplarul, fiul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iose, al lui Iuda şi al lui Simon? [Observaţi întrebarea pe care o puneau oamenii în legătură cu Isus] Şi nu sunt surorile Lui aici, între noi?” Şi găseau o pricină de poticnire în El.

Acest fragment ne spune că Isus era tâmplar. Să vedem ce spune Matei 13:54-55:

„Şi venind în patria Sa, El a învăţat pe oameni în sinagoga lor, încât ei erau uimiţi şi ziceau: „De unde are El înţelepciunea şi minunile acestea? Oare nu este El fiul tâmplarului?”

Peter Jennings a spus în programul lui că evangheliile se contrazic una pe cealaltă, pentru că una spune că Isus era tâmplar (Marcu 6:3) pe când cealaltă spune că tatăl Lui era tâmplarul (Matei 13:55).

4) Ca si atee, dragi cre(s)tini, mi-am permis cu mainile mele de pacatoasa sa ating ''sfanta carte'' care o promovati atat, fara macar s-o fi citit! Si precum voi strig:

Aleluia!

Un comentariu:

  1. Dacă-mi permiţi o corecţie:
    Odata cu timpul, biblia a fost tradusa/ retradusa, intr-un cuvant: Ametita. Nu zic ca, probabil originalul e mai logic, zici tu.
    Dimpotrivă, un mod în care istoricii deosebesc o variantă mai nouă de una veche a aceluiaşi manuscris e exact opusul: cea mai ilogică, cea mai ciudată e mai veche ! Ideea e că atunci când cineva copia şi făcea o greşeală, înlocuia sau corecta eroarea. Dimpotrivă, atunci când găseae ceva în neregulă în manuscrisul vechi, "interpreta" şi "corecta" cum se pricepea, şi aducea eroarea/ contradicţia la ceva mai clar şi limpede.
    Deci, o parte din erorile iniţiale s-au pierdut prin corecţii ale scribilor şi călugărilor. Dar variantele mai vechi conţineau şi mai multe erori şi contradicţii.
    Şi dacă veni vorba de contradicţii…uite
    aici o colecţie de contradicţii ! ( e un PDF imens )

    RăspundețiȘtergere