sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Schimbarile 

''Tu continua sa crezi, eu voi continua sa evoluez.''
In calitate de atei, putem spune, unii dintre noi, ca am fost credinciosi. Schimbarile prin care am trecut se datoreaza, in principal, constientizarea faptului ca traim in minciuna. Acesta e primul pas. Apoi desigur, urmeaza cercetarea si studiul individual. Dar ce facem cand nu ne putem acomoda cu noile noastre insusiri? De obicei suntem aspru criticati de persoanele care si-ar fii dorit sa nu plecam din lumea lor, a fanteziei. Realitatea e dura. Schimbarile sunt perfect normale in evolutia noastra ca persoane: inteligente, rationale, cu un minim obligatoriu de cultura generala. Schimbarile sunt normale.

Într-o luptă dintre tine şi lume, trebuie să pariezi pe lume.

citat de Franz Kafka.

Exact asta trebuie! Pariaza cu mine ca, unii dintre ei, ne vor da dreptate intr-o zi. Acum sunt ce am fost noi si probabil, vor ajunge ca noi.

Problema moralitatii.

Moralitatea reprezintă principiile și regulile pe care noi le susținem în argumentarea unei cunoașteri a binelui și răului pentru o perspectivă de timp cât mai îndelungată și cu implicații la un număr de oameni cât mai mare.
Moralitatea, oricat de mica ar fii ( asta depinde de persoana), este in natura umana. Avand in vedere ca biblia promoveaza Vechiul Si Noul Testament, carti impanzite de genocide, ar reprezenta cea mai ilogica chestie daca am afirma ca promoveaza moralitatea. Din pacate, exista oameni care spun asta.

Problema cuvintelor folosite gresit in context.

Va dau 4 definitii, si un exercitiu.

SATANÍSM s. n. 1. caracter, atitudine satanică. 2. cult consacrat lui Satana și răului. 3. tendință în literatura romantică de a lua ca motiv de inspirație diavolul; demonism (2). (< fr. satanisme)

Satanist - adept al satanismului

ATEÍSM s. n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare. – Din fr. athéisme.

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. – Din fr. athée, lat. atheus.

Satana este o divinitate. Avand in vedere definitile si acest fapt, ce spuneti? Suntem ateii satanisti?

Lasa evolutia sa-si urmeze ciclul inevitabil! Lasa schimbarile sa se arate si nu te teme de cei care nu te accepta! Esti ateu, fii mandru!
CURAJ!

Un comentariu: